8tracks icon Behance icon Blogger icon CodePen icon Delicious icon DeviantArt icon Dribbble icon Etsy icon Facebook icon Flickr icon Foursquare icon GitHub icon Google+ icon Instagram icon Last.fm icon LinkedIn icon Myspace icon PayPal icon Pinterest icon SoundCloud icon Stack Overflow icon StumbleUpon icon Tumblr icon Twitter icon Vimeo icon YouTube icon Yelp icon

Roel Wilbers

  • - Coaching
  • - Training
  • - Fysio

Breathclass

Breathwork is een hot topic tegenwoordig. Na yoga, biologisch eten en meditatie is het ook het werken met de ademhaling iets dat steeds meer mensen, bedrijven en sport- en yogascholen omarmen als een natuurlijke manier te werken aan je balans en prestatievermogen.

En dat is niet onlogisch. De ademhaling is je verbinding met het leven, in letterlijke en figuurlijke zin. Het is een heel eenvoudige en laagdrempelige methode te werken met je eigen systeem en werkt tegelijkertijd op de diepste lagen van je zenuwstelsel.

Ademwerk heeft twee facetten; adembewustzijn/-wording en het doen van oefeningen via de ademhaling. Beide kunnen op een hele eenvoudige en speelse manier en dat kan je ervaren in mijn breathclasses.

Mijn breathclasses omschrijf ik vaak als ‘een yogales voor je adem’. Het is kort wat uitleg of het beantwoorden van een vraag maar vooral een uurtje bewust en actief bezig zijn met de adem.

Aangezien de (her)ontdekking van ademwerk nog relatief nieuw is in Nederland (terwijl het al zeker 5000 jaar gebruikt wordt in vrijwel alle oude culturen) geeft iedere leraar zijn eigen draai aan zijn of haar ademlessen. Dat kan gaan van sterk activerend zoals holotropic breathing en bijvoorbeeld de Wim Hof methode, tot heel subtiel. Mijn stijl is voornamelijk het spelen met de ademhaling op een ontspannen en onderzoekende manier. De lessen zijn dan ook toegankelijk en zelfs heel geschikt voor mensen met milde ademhalingsproblemen zoals bijvoorbeeld astma, en ook mensen met (long-)COVID en zwangeren.

Om een idee te krijgen van mijn aanpak heb ik een audio opgenomen voor je van een ademles zodat je het meteen zelf kunt ervaren. Ben je enthousiast dan hoop ik je een keer te mogen verwelkomen op een van mijn breathclasses of retreats waar ik meditatie en ademwerk combineer (meer info op deze pagina).


Probeer het hier zelf!

Het doel van mijn ademlessen is om met adembewustzijn en oefeningen ruimte en vrijheid te geven aan je ademhaling en hele lichaam, maar zeker ook mentaal. Waar ik in mijn lessen vaak ook wat meer activerende technieken toepas, gebruik ik in deze les rustige technieken om het veilig en toegankelijk te houden voor iedereen.

Het eerste deel is zittend en tweede deel liggend dus zorg ervoor dat je een ligplek en eventueel deken voor over je heen klaar hebt.

Enjoy.


Mijn breathclasses

Elke maandag geef ik om 20:30u een online Breathclass.

Hierin neem ik je mee op een reis naar jezelf via je ademhaling. Middels een serie ademoefeningen gaan we aan de slag je ademhaling weer vrij en vloeiend te maken en zo de balans in je systeem te herstellen en alles weer vrij te laten stromen.

Het online les geven is ontstaan tijdens de Corona periode en werkt ook voor ademlessen heel goed. Ondanks dat ik momenteel vanwege mijn fulltime vaderschap niet meer in staat ben de lessen ook te geven op locatie, geven veel mensen zelfs de voorkeur aan de online optie zodat ze het in de prettige setting van hun huis kunnen doen en vooral na de les in de ontspanning kunnen blijven en niet meer de weg op hoeven en zo optimaal kunnen genieten van de op een prettige manier spaced out staat waar de meeste mensen na de les in zitten.

De les is toegankelijk voor beginners als ook gevorderden. De bijdrage is €12,50 per persoon voor een losse les of €111,- voor een tien rittenkaart (12 maanden geldig). De rittenkaart is zowel te gebruiken voor deze lessen, als mijn wekelijkse meditatie avond. Speciaal voor studenten is er een vijf rittenkaart (6 maanden geldig) voor €35,-. Voor de zekerheid; de tarieven zijn per persoon. Als je met meerdere mensen wilt deelnemen vanuit dezelfde locatie en hetzelfde beeldscherm, gelden de deelnamekosten dus voor elke deelnemer.

De lessen zijn in principe in het Nederlands maar als er Engelstalige deelnemers zijn, dan zal de les in het Engels zijn.