8tracks icon Behance icon Blogger icon CodePen icon Delicious icon DeviantArt icon Dribbble icon Etsy icon Facebook icon Flickr icon Foursquare icon GitHub icon Google+ icon Instagram icon Last.fm icon LinkedIn icon Myspace icon PayPal icon Pinterest icon SoundCloud icon Stack Overflow icon StumbleUpon icon Tumblr icon Twitter icon Vimeo icon YouTube icon Yelp icon

Roel Wilbers

  • - Coaching
  • - Training
  • - Fysio

Coaching

Het moderne leven is waarschijnlijk uitdagender dan ooit te voren.

Er zijn heel veel prikkels, nauwelijks meer echte ontspanning om ze te verwerken en erop te reflecteren (en met echte ontspanning bedoel ik tijd zonder beeldschermen of activiteiten). De opties en mogelijkheden van deze tijd zijn zo talrijk dat ze voornamelijk overweldigend zijn. Ook de daaraan gekoppelde verwachtingen zijn vaak torenhoog. Met daarbij ook nog eens de ratio en het denken die de boventoon voert in onze maatschappij en de ruimte voor intuïtie en wat je nu eigenlijk voelt verdrukt en overheerst, is het een perfect recept om de weg en koers in je leven kwijt te raken.

Dat mensen de balans, het overzicht en de richting die bij hen past vaak kwijt raken, blijkt ook uit de stress en burn-out cijfers, die hoger zijn dan ooit te voren. Hoe veel mensen ken jij die continue ‘aan’ staan? Zich geleefd, overvraagd en overprikkeld voelen? Wellicht ben jij daar zelfs ook een van?

Een coach helpt je de koers weer even te bepalen en de balans te hervinden.Wat kan ik voor jou betekenen?


Als coach kijk ik met je mee waar jij de balans en richting kwijt geraakt bent. Daarbij breng ik je voornamelijk weer in contact met je eigen wijsheid, met wat jouw intuïtie en gevoel je verteld. Iets waar we vaak zo moeilijk meer toegang toe krijgen. Iets ook dat vaak verborgen is onder of vertroebeld door onze ‘emotionele bagage’ en overtuigingen die we in het leven hebben verzameld.

Door de focus op de juiste plek te leggen, kan de flow in je leven terugkeren. Omdat iedereen uniek is, werk ik met wat jij specifiek nodig hebt en niet met vast omlijnde methodes en protocollen. Ik werk holistisch en beperk me daarom niet tot een levensonderwerp zoals werk of relaties. Vaak is dat namelijk alleen waar het onderliggende probleem aan de oppervlakte komt. Op mijn website doorfocusnaarflow.nl kun je meer vinden over wat ik doe en een een-op-een sessie met me boeken.Hoe gaat het in zijn werk?

Het allerbelangrijkste bij je keuze voor een coach, is dat je je vertrouwd en begrepen voelt en de aanpak bij je past. Mijn aanpak is gericht, concreet en to-the-point en ook ik ben zeker niet de beste coach voor iedereen. Ben je benieuwd of wij een match zijn? Op mijn website krijg je een idee over mijn werkwijze en lees je bij de testimonials hoe anderen mijn coachings hebben ervaren.


Past mijn aanpak bij je en heb je het gevoel dat ik je verder kan helpen?
Neem een kijkje bij mijn aanbod en maak een afspraak voor een eerste sessie.Waarom ik je kan helpen?

Ik ben niet de gemiddelde coach en heb ook een heel ander pad doorlopen dan de meeste coaches. Mijn werkwijze is uniek en beperkt zich niet tot een methode of opleiding. Veel van de basis is ontstaan in de vele jaren die ik heb gewerkt als fysiotherapeut. Door twintig jaar lang vijf dagen per week, dagelijks met gemiddeld vijftien verschillende mensen een half uur een-op-een door te brengen, krijg je vanzelf een goede dosis mensenkennis en inzicht in de patronen die bij mensen spelen.

Ook heb ik veel geleerd over hoe de geest werkt en waar de valkuilen liggen door de jaren die ik actief was in het boeddhisme, de duizenden meditatie-uren die ik gemaakt heb en in de vele cursussen en trajecten die ik gedaan heb op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Niet in de laatste plaats heb ik daarbij heel veel geleerd over mensen en verschillende culturen tijdens mijn vele reizen en de vrijwilligersprojecten waar ik gewerkt heb, internationaal maar ook in Nederland zoals jarenlang in een hospice.

Dat alles maakt je nog geen coach. Door mijn trainingen bij Eva Divya heb ik geleerd hoe dit te vertalen naar coaching en hoe echt tussen de regels door te kunnen lezen om tot de kern te komen. Dat heeft door de jaren heen op een heel natuurlijke manier ervoor gezorgd dat ik steeds meer mensen ben gaan coachen en uiteindelijk mijn eigen praktijk begonnen ben. Onder het kopje ‘mijn verhaal’ op mijn website vind je meer over mijn pad en de ervaringen van mensen die ik gecoached heb. Beneden vind je al de ervaringen van een paar van deze mensen.

Testimonials

Francesca (25) uit Zurich

Fysiotherapeut

Dankzij Roels lessen ben ik in staat geweest andere kanten van mezelf (en de wereld) te ontdekken, kanten die nog nieuw voor me waren. Hij zal dit waarschijnlijk hoofdschuddend lezen omdat hij zichzelf nooit als leraar wilde zien, voor mij was hij echter een geweldige leraar. Hij heeft me geleerd en laten zien waar ik klaar voor was (en nodig had) tijdens mijn periode in Amsterdam. Hij gaf me daarmee een van de mooiste cadeaus die iemand je ooit kan geven. Dank je wel Roel!

Paris (28) uit Wellington

Operations manager

Door ‘zaadjes te planten’ en met energie te werken heeft Roel me geleerd om contact te maken met de diepere lagen in mezelf. Ik voel me weer verbonden met mezelf, gegrond en ben enthousiast over alles wat er komen gaat. Hij heeft me door enkele grote levensbeslissingen heen gecoached en voor de eerste keer in mijn leven heb ik het gevoel dat ik ze gemaakt heb met helderheid en zonder dat mijn hoofd alles bepaald. Roel creëert een vriendelijke en aangename sfeer in de sessies. Zijn coachingsmethode is toegankelijk en hij was in staat me exact te vertellen wat ik moest horen op dat moment en me tools te geven waarmee ik de wereld in kan!

Stijn (27) uit Den Haag

Projectmanager

Roel helpt mij duidelijkheid te geven in een voor mijn gevoel grijs gebied waar ik zelf niet goed bij de ‘waarheid’ kan. Hij geeft mij een zetje, in de vorm van informatie of tips zodat ik antwoorden krijg die mijn leven weer laten stromen op verschillende vlakken. Ik ontmoette Roel toen ik redelijk was vastgelopen en had moeite duidelijkheid, helderheid, richting en mijzelf in deze situatie te vinden. Roel heeft met zijn unieke aanpak mij deze informatie en waarheid weer terug gegeven waardoor de motor weer kon draaien. Een aantal hele bijzondere ontmoetingen, sessies en van mijn kant grote dankbaarheid voor zijn onvoorwaardelijke hulp!

Julia (19) uit Amsterdam

Student geneeskunde

Dankzij de begeleiding van Roel heb ik een nieuwe kans gekregen om mij mentaal weer goed te voelen. Na een zwaar jaar te hebben gehad zag ik het allemaal niet meer zo zitten en had ik weinig tot geen zelfvertrouwen. Roel heeft dat teruggegeven aan mij en mij eindelijk weer rust gegeven in mijn hoofd. De sessies waren heel relaxt en ik voelde mij heel erg op mijn gemak. In no time voelde ik mij al beter en ik weet dat ik deze kennis mijn hele leven ga kunnen inzetten waar nodig. Bedankt Roel!