8tracks icon Behance icon Blogger icon CodePen icon Delicious icon DeviantArt icon Dribbble icon Etsy icon Facebook icon Flickr icon Foursquare icon GitHub icon Google+ icon Instagram icon Last.fm icon LinkedIn icon Myspace icon PayPal icon Pinterest icon SoundCloud icon Stack Overflow icon StumbleUpon icon Tumblr icon Twitter icon Vimeo icon YouTube icon Yelp icon

Roel Wilbers

  • - Coaching
  • - Training
  • - Fysio

Ademwerk

Als gecertificeerd ademcoach van meerdere opleidingen, geef ik ademtraining een-op-een of in groepsverband. Dit doe ik aan zowel mensen met ademhalingsproblematiek of andere fysieke en mentale klachten zoals stress en chronische ziektebeelden, als ook aan mensen die door optimaal te leren ademen beter in staat willen zijn de balans in hun lichaam en geest te optimaliseren en beter te presteren op hun werk of in hun sport. Ook geef ik adem training aan vrouwen tijdens de zwangerschap.

Heb je interesse in een van deze sessies? Laat het me weten en we maken snel een afspraak.


De adem is meer dan een basaal lichaamsproces

De ademhaling is een automatisch geregeld mechanisme bij elk dier. Het is echter veel meer dan alleen een geautomatiseerd fysiek proces, want je kunt de ademhaling inzetten bij heel veel andere processen. Zo is het de snelste manier om zowel je mentale als fysieke toestand te veranderen. Dat komt omdat je ermee in kunt tappen in de diepste delen van het zenuwstelsel; het autonome deel.

Het autonome zenuwstelsel kun je zien als een soort van thermostaat en regelt, volledig automatisch en zelfstandig (autonoom), zaken als bloeddruk, transpiratie, hartfrequentie en zuurtegraad. En dus ook je ademhaling. De invloed van het autonome zenuwstelsel is groot en overruled het deel dat we wel kunnen aansturen gemakkelijk omdat het over overleven gaat. Zo zal niemand erin slagen om zijn leven te beëindigen door de adem in te houden. De drang naar overleven is te groot en je systeem neemt het al snel automatisch over.

Van alle dingen die gereguleerd worden door het autonome zenuwstelsel, is de ademhaling de enige functie die we bewust kunnen beïnvloeden. Op deze manier kunnen we invloed uitoefenen op de diepere en krachtigste delen van ons zenuwstelsel.

Ademwerk is super laagdrempelig. Je hoeft fysiek niet eens in staat te zijn te bewegen om ermee te kunnen werken. Toch werkt het diep door in je systeem en kan het tot veel veranderingen leiden, al binnen enkele seconden. Ademwerk is enerzijds bewust worden van je ademhaling en wat deze je te vertellen heeft en anderzijds door bewust en gericht te ademen daar te werken waar je behoefte aan hebt.


Wil je meer weten over wat ademwerk inhoud en het voor jou kan doen?

Check de praktische masterclass ademwerk (duur 35 minuten) die ik gegeven heb binnen het bedrijfsleven.

Luister je liever naar de audio? De opname ervoor vind je hier.Wat kan ik voor jou betekenen?

Sinds ik me verdiept heb in de magische wereld van het ademen, heb ik twee opleidingen tot ademcoach doorlopen. De een om met ademsessies emotionele blokkades te doorbreken en op te lossen, de ander om mensen met luchtweg- en ademproblematiek te kunnen helpen met specifieke oefeningen.

Ik begeleid mensen een-op-een, vaak binnen de praktijk voor fysiotherapie, geef trainingen over ademhaling en zwangerschap en bij het bevallen en ik geef breathclasses voor groepen.

Ook is het werken en oefenen met de ademhaling een vast onderdeel van mijn retreats geworden en combineer ik dat met meditatie en yoga. Daarnaast ben ik bezig met het maken van een cursus Adem je Gezond en Sterk, waarin mensen kunnen leren over hoe de ademhaling werkt en wat het ons kan brengen en vooral ook vertelt over onszelf. Want we ontwikkelen in ons leven op basis van de dingen die we meemaken een specifiek adempatroon. Je adempatroon vertelt jouw verhaal want door trauma’s, aanhoudende stress of onzekerheid gaan we bepaalde regio’s vastzetten of van weg bewegen en wordt de ademhaling minder open en vrij. Dat leidt tot klachten en houdt de zaken die het veroorzaakt hebben in stand. Aan de andere kant kan met de adem de vicieuze cirkel vaak juist doorbroken worden. En het mooiste van alles, we gebruiken een natuurlijke methode van het lichaam zelf en het lichaam weet de weg en door weer meer bewust te gaan ademen en de adembewegingen van binnenuit wat vastzit los te doen bewegen, gaat het vanzelf weer stromen.

Mijn aanpak is net als bij alle andere dingen die ik doe concreet, down-to-earth en to-the-point. Ik hanteer praktische en toegankelijke methoden die volledig afgestemd zijn op degene of groep waarmee ik werk en mijn trainingen zijn geschikt voor beginners als ook gevorderden.Hoe gaat dat in zijn werk?

  • Breathclass: elke maandagavond geef ik om 20:30u een online Breathclass. Dit is een groepsles met ademoefeningen om via je ademhaling de balans te herstellen en je systeem weer vrij en stromend te maken. Klik hier voor een audio om meteen een breathclass te proberen!
  • Cursus Adem je Gezond en Sterk: in vijf lessen van twee uur gaan we dieper in op het ademen wat betreft fysiologie en anatomie, symbolische en energetische betekenis en uiteraard de praktijk. Zodra de cursus af is zal ik dat hier meteen bekend maken. Mocht je op de hoogte gehouden willen worden ervan, laat het me weten via het contactveld beneden.
  • Meditatie-breathwork retreats: meer over mijn retreats vind je op mijn meditatie website
  • Ademen tijdens de zwangerschap en bevalling: workshops en trainingen, individueel of in groepen
  • Ademtherapie: heb je adem- of longklachten en wil je graag een consult bij me boeken als fysiotherapeut. Ook voor mensen met benauwdheidsklachten vanwege longcovid kan ik vaak wat betekenen. Meer over mij als fysiotherapeut en hoe een afspraak te maken, vind je hier.Recente activiteiten


BREATHWORK & MEDITATIE RETREAT – juli 2021

Een lang weekend vol ademwerk, meditatie, yoga, gezond eten en natuur.
BREATHCLASSES – oktober 2021 tot april 2022

Wekelijkse ademlessen binnen Yoga Zentrum Nada

BREATHWORK & MEDITATIE RETREAT – november 2021

Met een enthousiaste groep mensen een lang weekend vol ademwerk, meditatie, yoga, gezond eten en natuur.WEKELIJKSE BREATHCLASSES – sinds april 2022


Elke maandagavond om 20:30 een online breathclass

WORKSHOPS ADEMWERK BIJ QUIN HEALTHWEEK – april 2022

Tijdens de Healthweek van dit frisse bedrijf heb ik ademworkshops gegeven aan de geïnteresseerden.


BREATHWORK & MEDITATIE RETREAT – mei 2022

Onder heerlijke omstandigheden en een lang weekend vol ademwerk, meditatie, yoga, gezond eten en natuur met veel lessen buiten in de zon.

MASTERCLASS ADEMWERK BIJ OOPKOP – augustus 2022

Voor het mentaal welzijnsplatform OOPKOP heb ik naast voor meditatie ook een ademwerk masterclass gegeven voor hun netwerk.

Hier de links naar de video en audio ervan.LEZING MENTALE GEZONDHEID BIJ FLUOR – oktober 2022

Op World Mental Health Day ben ik voor Fluor ingehuurd een lezing te geven over dit topic en uiteraard kwamen ademwerk en meditatie daar uitgebreid aan bod.


BREATHWORK & MEDITATIE RETREAT – oktober 2022

Voor de tweede keer dit jaar ben ik met een fijne groep afgereisd naar Enkhuizen voor een retreat met veel ademwerk en meditatie en de stilte en diepte in gegaan.
BREATHWORK & MEDITATIE WORKSHOP – januari 2023

Voor deze leuke frisse organisatie heb ik vaker trainingen verzorgd voor hun zorgverleners en deze keer was het topic ademwerk en meditatie.

WORKSHOP ADEMEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP EN BEVALLING – februari 2023

Een workshop voor de zwangere en hun partners tijdens een thema avond bij Verloskundigen Vondelpark.FUNDRAISER RETREATDAG – maart 2023

Een volledige dag op retreat vol ademwerk, meditatie en fijne vibes in de super fijne yogastudio van YogaZentrum Nada. Met deze mooie groep mensen hebben we 750 euro samen gebracht voor de getroffenen van de aardbeving in Turkije en Syrië een paar weken ervoor.


Waarom ik je kan helpen?

Naast dat ik al vele jaren zeer regelmatig met ademwerk bezig ben, in het Tibetaans boeddhisme met niet openbaar toegankelijke fire breaths gewerkt heb, met Wim Hof in een ijsbad heb gezeten, vele yogalessen gevolgd heb en veel gelezen heb over ademwerk, heb ik ook cursussen gevolgd in onder meer Pranayama technieken, SOMA breathing, Kasper van der Meulens masterclasses en de Add Heart Facilitator course van HeartMath.

Daarnaast ben ik gecertificeerd ademcoach voor de opleidingen van Annette Weers en de Buteyko methode.

Het beste uit dit alles bied ik jou tijdens mijn trainingen en lessen in ademwerk.