8tracks icon Behance icon Blogger icon CodePen icon Delicious icon DeviantArt icon Dribbble icon Etsy icon Facebook icon Flickr icon Foursquare icon GitHub icon Google+ icon Instagram icon Last.fm icon LinkedIn icon Myspace icon PayPal icon Pinterest icon SoundCloud icon Stack Overflow icon StumbleUpon icon Tumblr icon Twitter icon Vimeo icon YouTube icon Yelp icon

Roel Wilbers

  • - Coaching
  • - Training
  • - Fysio

Arbo-advies en oplossingen

Als freelance arbeidsfysiotherapeut werk ik binnen bedrijven voor gezondheidsadvies en -oplossingen. Ik ondersteun ze om optimaal productieve, gezonde en in balans zijnde werknemers (als ook werkgevers uiteraard) te krijgen. Mensen die klachtenvrij in aan de persoon aangepaste arbeidsomstandigheden kunnen werken en zo zorgen voor optimale bedrijfsresultaten. Daarbij werk ik in-company en met op maat gemaakte interventies en trainingen.Wat kan ik voor jullie bedrijf betekenen?

Steeds meer bedrijven merken dat de productiviteitsvraag binnen het moderne bedrijfsleven de laatste decennia steeds meer de grenzen van de menselijke capaciteit benaderd en zelfs overtreft. Fysiek, maar tegenwoordig vooral ook mentaal.

Met op maat gemaakte producten zorg ik voor de oplossing waar in jullie specifieke setting behoefte aan is, zodat zowel de werknemer als de arbeidsomstandigheden weer in balans komen. Daarbij kijk ik verder dan alleen de wettelijke voorschriften en heb ik ook oog voor de specifieke klachten en situatie van de individuele werknemer en voor de werkwijze en cultuur binnen jullie organisatie. Ik streef naar praktische interventies die direct toepasbaar zijn en meteen resultaat hebben, meestal zonder dat er dure investeringen gedaan hoeven te worden.

Alle diensten kunnen in het Nederlands, Engels of Duits worden aangeboden.Hoe gaat dat in zijn werk?

Alle diensten vinden plaats daar waar ze nodig zijn; binnen het bedrijf. Ik kom dus naar jullie toe en dat zorgt voor een optimale implementatie en geen tijdsverlies.

Werkplekanalyse en -aanpassing

Een optimale werkplek die aan de richtlijnen voldoet, is een basisvoorwaarde voor optimale productiviteit en het voorkomen van ziekteverzuim.

Tijdens het bezoek worden de werkplek en aanwezige knelpunten geanalyseerd, de werkplek (waar mogelijk) direct goed ingesteld en de gebruiker ervan voorlichting gegeven over hoe deze optimaal te gebruiken en waar de valkuilen liggen voor productiviteitsverlies en verzuim. Van dit gehele proces ontvangt zowel de werkgever als werknemer na afloop een rapport.

Een werkplekbezoek duurt een uur waardoor de werknemer niet onnodig lang van het werk gehouden wordt. De kosten per individuele werkplekanalyse zijn 375 euro. Bij meerdere werkplekken bij hetzelfde bezoek gelden er uiteraard kortingen.

Groepstrainingen voor optimale productiviteit en gezondheid

De wijze waarop een werkende zijn werkzaamheden uitvoert, is doorgaans de belangrijkste oorzaak voor arbeidsgerelateerde klachten, maar ook van een verminderde productiviteit. Kennis over hoe de specifieke werkzaamheden het meest efficiĆ«nt uit te voeren, leidt dan ook tot meer productiviteit en minder gezondheidsklachten.

Er zijn diverse groepstrainingen, zoals tiltrainingen voor magazijnmedewerkers, klachtenvrij werken met beeldschermen voor kantoormedewerkers, mentale gezondheid in deze drukke veeleisende tijden en omgaan met stress. Zie voor een overzicht van de trainingen die ik geef deze pagina.

Tijdens de interactieve trainingen, komen de gevaren en algemene richtlijnen ten aanzien van de specifieke werkzaamheden aan bod, evenals hoe overbelasting te voorkomen en de werkplek en werkomstandigheden optimaal in te stellen en te gebruiken. Er is vooral ook veel ruimte voor de specifieke aanwezige knelpunten en er wordt, waar mogelijk, meteen en samen met de gebruikers van de werkplek gezocht naar praktische en direct toepasbare oplossingen die het beste passen bij deze specifieke werkomgeving.

De kosten voor een werkplektraining zijn sterk afhankelijk van wat gewenst wordt. Neem gerust contact op voor een op maat gemaakte offerte.

Bedrijfsmeditatie

Bedrijven als Google, Apple en Twitter maar ook de elite eenheden van het leger en topsporters als Novak Djokovic, halen meditatietrainers in huis om tot optimale mentale helderheid, focus, balans en productiviteit te komen. Meer dan ooit te voren zijn dit sleutelfactoren voor optimale bedrijfsresultaten. Zowel in de praktijk als in de wetenschappelijk onderzoek zijn er inmiddels veel positieve effecten gevonden over meditatietraining ten aanzien van productiviteit, verzuim en de bedrijfsresultaten en -cultuur.

Centraal bij het bedrijfsaanbod staat dat de inhoud concreet en eigentijds is en vrij van elke vorm van religie en zweverigheid. Meditatie is een concrete en gerichte vorm van training van de geest. Het aanbod is tevens specifiek gericht op de hedendaagse professional en de uitdagingen waar deze mee te maken krijgt. De methodes zijn eenvoudig toepasbaar en leiden snel tot merkbare resultaten. Ze geven de deelnemers concrete tools om effectiever te functioneren op en buiten het werk en te komen tot meer balans en persoonlijke ontwikkeling. Geen overbodige luxe in een tijd waarin mentale problemen zoals stress en burn-out, voor meer verzuim en arbeidsongeschiktheid zorgen dan fysieke problemen.

Voor actuele cijfers ten aanzien van mentale (over)belasting en meer informatie over waarom bedrijfsmeditatie steeds gangbaarder wordt, klik hier.

Voor meer informatie over het specifieke meditatie aanbod voor bedrijven en de inhoud en kosten ervan, klik hier.Waarom ik jullie kan helpen?

Al sinds 1999 kom ik binnen bedrijven om ze te ondersteunen met de arbeidsomstandigheden. Door mijn jarenlange ervaring als fysio-manueeltherapeut en specifieke ervaringen met het bedrijfsleven als gediplomeerd arbeidsfysiotherapeut, kan ik arbeidsgerelateerde klachten snel en goed in kaart brengen en ze koppelen aan effectieve oplossingen.