8tracks icon Behance icon Blogger icon CodePen icon Delicious icon DeviantArt icon Dribbble icon Etsy icon Facebook icon Flickr icon Foursquare icon GitHub icon Google+ icon Instagram icon Last.fm icon LinkedIn icon Myspace icon PayPal icon Pinterest icon SoundCloud icon Stack Overflow icon StumbleUpon icon Tumblr icon Twitter icon Vimeo icon YouTube icon Yelp icon

Roel Wilbers

 • - Coaching
 • - Training
 • - Fysio

Fysiotherapie

Als fysiotherapeut, manueel therapeut en arbeidsfysiotherapeut en de opleidingen van Mulligan en McKenzie, ben ik door de jaren heen breed geschoold en heb ik inmiddels meer dan 20 jaar werkervaring mogen opbouwen. Naast deze en andere opleidingen, heb ik ook specialisaties in de behandeling van stuitklachten en bekkenpijn, ademhalingsproblematiek en stress- en arbeidsgerelateerde klachten. Naast als fysiotherapeut ben ik ook als trainer in het bedrijfsleven actief.

Je kunt eenvoudig een afspraak met me maken door me een mailtje te sturen. De gegevens waar ik werk, vind je beneden op deze pagina. Aangezien steeds meer mensen het waardevol vinden en behoefte hebben aan achtergrondinformatie wanneer ze een fysiotherapeut zoeken, vertel ik hier beneden meer over mij als therapeut en wat je kan verwachten als je bij mij onder behandeling komt. Helemaal beneden aan de pagina vind je reviews patiëntwaarderingen terug zoals die geplaatst zijn op onafhankelijke bronnen.


Wil je meer specifieke info over onderstaande topics, klik dan op de button. Voor meer over mij als fysio, lees verder daaronder.Als fysio-manueeltherapeut kijk ik uiteraard primair naar het fysieke en mechanische probleem. De omstandigheden waarin ze ontstaan zijn en zich voordoen zijn echter iets wat ik altijd meeneem. Het totaalplaatje geeft niet alleen een indicatie waar de balans verdwenen is en problemen ontstaan zijn, het bepaalt ook hoe de problemen op te lossen en de balans weer te herstellen.

Het uitgangspunt van mijn behandelingen is het probleem op te lossen in plaats van de symptomen weg te nemen, wat doorgaans de medische benadering is van klachten in onze westerse wereld. Waar er gelukkig steeds meer artsen en therapeuten op deze manier naar klachten zijn gaan kijken, beperken de meeste zich echter voornamelijk tot hun eigen discipline binnen onze sterk gespecialiseerde zorg.

Zelf zoek ik graag meer de verbinding met wat andere specialisten en disciplines bieden, in het westen als wel in het oosten. Naast dat ik zelf diverse specialisaties heb vergaard de laatste jaren zoals ademtherapie, mindfulness en meditatie en werken met stress en het energielevel, heb ik een breed netwerk van specialisten waarnaar ik verwijs als ik het gevoel heb niet tot de kern te komen van het probleem. In mijn netwerk heb ik onder meer goede collega’s op het gebied van acupunctuur, osteopathie, chiropractie, podotherapie en orthomoleculaire therapie.


Mijn ontwikkelingspad als therapeut

Gedurende mijn carrière als fysiotherapeut, ben ik steeds meer van de verdieping naar de verbreding gegaan. Aanvankelijk was ik voornamelijk de technische therapeut die de skills gebruikte die ik had geleerd in mijn opleiding. Pas gaandeweg ben ik gaan beseffen hoe belangrijk de mens om de klacht was, zeker voor het genezingsproces. Daar heb ik een inhaalslag moeten maken en gemaakt waardoor mensen die ik na mijn dertigste niet meer gezien of gesproken heb, zich waarschijnlijk sterk zullen verbazen als ze me nu tegen zouden komen en zien waar ik mee bezig ben en ik als therapeut en als mens veranderd ben.

Na het uitdiepen van de voornamelijk mechanische benadering dus, is er steeds meer aandacht gekomen voor een holistische aanpak van de gezondheidsproblemen waarmee mensen zich bij mij melden. Een proces dat voornamelijk in gang gezet is omdat ik door de jaren heen merkte dat mijn fysio-manueel therapeutisch behandelarsenaal voor veel klachten in spieren en gewrichten niet tot de volledige oplossing leidde. Niet alleen waren er nog steeds klachten die niet of onvoldoende reageerden op mijn behandelingen, ondanks de vele scholing die ik gevolgd had, ook waren er vaak mensen waarbij de klacht na de behandelingen verdween, maar na verloop van tijd vaak toch weer terug op dezelfde of een andere manier terugkeerde. Daarbij zag ik steeds meer dat er een groter onderliggend iets speelde waarin de mentale en ontspanningscomponent een belangrijke rol had, iets waarin was ik niet opgeleid.

Het werd me steeds duidelijker dat de westerse de westerse medische en paramedische aanpak, voornamelijk zeer geschikt is voor en effectief is bij acute klachten. Op deze manier help ik uiteraard ook nog steeds mijn patiënten graag en hebben we als fysiotherapeuten een prachtig vak mogelijkheden. Ik miste echter iets in mijn behandelarsenaal als het aankwam op meer chronische of complexe problematiek, iets waar de holistische benadering van de oosterse geneeswijze veel meer bij aansluit.

In deze periode begon ik bij mijn patiënten ook steeds meer patronen te zien met de verklaringen uit deze oosterse geneeswijzen, waarin ik me uit nieuwsgierigheid verdiept had. En begon ik het belang van preventie en leefstijl voor gezondheid steeds meer te begrijpen. Niet alleen op fysiek gebied, maar ook ten aanzien van zaken als mentale ontspanning en energiehuishouding.

Door de kennis en opleidingen op gebieden die buiten de klassieke fysiotherapie liggen steeds meer te gaan betrekken in mijn aanpak, merkte ik al snel dat ik de mensen beter en meer structureel kon helpen en ze zich nog beter begrepen en geholpen voelden. De meer holistische benadering leidde er daarnaast ook toe dat ik nog meer voldoening uit mijn werk haalde en het is inmiddels geïntegreerd in mijn manier van werken en een klacht benaderen.

Mensen kunnen uiteraard nog steeds bij me terecht voor een ‘mechanische’ behandeling de acuut verzwikte enkel en eenmalige overbelastingsklacht, er is echter zeker ook ruimte voor het bredere plaatje van fysieke klachten als daar behoefte aan is. De laatste jaren werk ik daarom ook steeds meer met klachten die een wat bredere benadering vragen of een oorzaak hebben in stress of andere vormen van mentale onrust.

In mijn huidige visie betekent het als er fysieke klachten zijn, dat het lichaam je feedback geeft over dat er iets niet stroomt in je leven. Dat kan mechanische zijn (fysiek), maar ook emotioneel (mentaal) of energetisch. Het gaat erom de feedback goed te begrijpen zodat je kunt bijsturen en de ‘flow’ weer hersteld wordt. In het mechanische ben ik als therapeut goed opgeleid. Mentaal en energetisch is er echter onlosmakelijk mee verbonden en hoe ook dat een plek heeft gekregen in mijn benadering, leg ik uit in onderstaande video, die ik opgenomen heb naar aanleiding van een presentatie voor collega’s over mijn huidige werkwijze. Het gaat voornamelijk over het extra stukje waar ik oog voor heb in behandelingen en therapie en de invloeden buiten het mechanische aspect op klachten. Zoals gezegd kun je uiteraard gewoon terecht bij me voor de reguliere fysio en manuele therapie.

Video Roel als therapeutWat kan ik voor jou kan betekenen?

Als fysiotherapeut ben je redelijk allround ten aanzien van fysieke klachten aan het zogenaamde steun- en bewegingsapparaat. Dat wil zeggen dat je met al je klachten die te maken hebben met houding en beweging bij me terecht kunt voor analyse, behandeling en advies.

Als manueel therapeut heb ik me gespecialiseerd in klachten van de gewrichten en voornamelijk in de wervelkolom. Een specifiek specialisatiegebied van mij is het stuitje, iets waar maar weinig therapeuten veel van af weten of iets mee kunnen. Als arbeidsfysiotherapeut heb ik expertise in arbeidsgerelateerde klachten en door mijn vele andere opleidingen en cursussen beschik ik over een breed arsenaal aan behandelingen. Zie beneden voor meer informatie.Hoe gaat dat in zijn werk?

Ik werk als fysio-manueel therapeut binnen Praktijk voor fysiotherapie van Bree aan de Dufaystraat 19 (binnen het voormalige schoolgebouw op de tweede verdieping) in Amsterdam Zuid. De website van onze praktijk vind je via deze link. Houd er rekening mee dat wij niet met alle verzekeraars een contract hebben. Wanneer je aangesloten bent bij een van deze, zal een deel van de behandeling niet vergoed worden en voor eigen kosten zijn. Meer informatie daarover vind je hier.

Wil je graag een afspraak maken bij me, stuur me een email met je beschikbaarheid en telefoonnummer via roel@roelwilbers.nl. Bellen kan ook en het nummer van de praktijk is 020 6629348.Waarom ik je kan helpen?

Door mijn ervaring en opleidingen. Ik ben al meer dan twintig jaar full-time aan het werk als fysiotherapeut en heb dat gedaan in binnen- en buitenland (negen maanden in Duitsland en vrijwilligersprojecten in Nepal, Peru, Colombia en India). Ik spreek vloeiend Nederlands, Engels en Duits en kan je ook in het Spaans helpen.

Een overzicht van mijn belangrijkste opleidingen:

 • Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam (1995-1999)
 • Manuele therapie Maitland Concept (2001-2005)
 • Arbeidsfysiotherapie aan de Saxion Hogeschool (2007)
 • McKenzie A en B (2013-2014)
 • Mulligan Concept A – B – C – behandeling bekken (2009-2010)
 • Medical taping (2013)
 • Behandeling van coccygodynie (2018-2019)
 • Mindfulnesstraining bij mensen met chronische pijn of stress aan de Hogeschool Leiden (2014)
 • Ademcoach via Buteyko International en Annete Weers (2021)
 • Bekkenpijn bij zwangerschap (2022)


Dit naast de diverse andere cursussen en opleidingen die ik gedaan heb buiten het fysiotherapeutische kader, zoals Reiki (master graad), veel meditatie trainingen en holistic pulsing.


Patiëntbeoordelingen

Wellicht zijn de ervaringen van de mensen die bij me onder behandeling geweest zijn het meest waardevol voor je. Hiervoor verwijs ik je graag naar de patiëntbeoordelingen op de onafhankelijke kanalen en ik zelf weinig invloed heb.

Gedurende het gehele jaar geeft de QDNA elke therapeut een overzicht van de patiëntenwaardering. Deze is gebaseerd op de zogenaamde PREM vragenlijst die patiënten na het afsluiten van de behandeling ontvangen.

In 2022 zijn er 201 behandeltrajecten door mij gestart en afgesloten trajecten. Daarvan hebben 35 mensen de vragenlijst ingevuld en zie hier de gemiddelde waardering.

De website ZorgkaartNederland.nl is de grootste en waarschijnlijk belangrijkste review website voor gezondheidszorg medewerkers. Het is een onafhankelijke organisatie die de waarderingen van alle zorgverleners in kaart brengt. Zie hier mijn score daar en beneden een aantal van de reviews die op Zorgkaart Nederland over mij geplaatst zijn de laatste jaren. Op hun website vind je alle waarderingen over de laatste vijf jaar terug.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlWilbers, R.H.C. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Mijn dank aan iedereen die eraan bijgedragen heeft.

Testimonials

'Mijn ervaring bij Roel was helemaal geweldig!'

Mijn behandelervaring bij Roel was helemaal geweldig! Hij was enorm professioneel en begripvol voor mijn situatie. Elke keer als ik een vraag had dan beantwoorde hij hem zodat ik het compleet begreep en we hadden zelfs leuke gesprekken over het leven. Vanaf de allereerste sessie was er complete transparantie over de voortgang en hij was erg behulpzaam met het geven van oefeningen die ik zelf kon doen. Ik was in het begin bang over de klacht maar Roel stelde me gerust dat het weg zou gaan en in no-time (en sneller dan ik dacht) was ik weer terug naar normaal; en zijn professionaliteit tijdens het werk gaf me een totaal vertrouwen. Als ik ooit nog eens hulp nodig heb, ga ik zeker terug!

'Niet alleen verstand van zaken heeft op het gebied van manuele fysiotherapie maar ook een meer holistische kijk op de mens en klacht'

Mijn ervaring met Roel Wilbers als behandelaar is zeer positief. Hij is vriendelijk, rustig en neemt ruim de tijd om de klacht door te spreken voordat hij zijn wijze van behandeling kiest. Mijn klachten (onderrug, bekken, schouder) zijn vaak na 1 behandeling al sterk verminderd en doorgaans na 2 behandelingen voor een lange tijd verdwenen. Wat mij persoonlijk aanspreekt is dat hij niet alleen verstand van zaken heeft op het gebied van manuele fysiotherapie maar ook een meer holistische kijk op de mens en klacht heeft. Een afspraak maken gaat telefonisch makkelijk en ik kan er tot nu toe altijd op zeer korte termijn terecht. Door positieve reviews op deze site over Roel heb ik anderhalf jaar geleden zelf de keuze gemaakt om bij hem een intake-afspraak te maken; en ik kan dat anderen ook echt aanbevelen.

'Je verlaat de behandeling met minder pijn en een goed humeur!'

Roel is by far de beste therapeut die ik in tijden heb gehad. Hij weet met de informatie die ik hem geef precies de juiste behandeling toe te passen, wat resulteert in minder rug- en nekpijn. Hij is professioneel en ontzettend vriendelijk. Tevens worden de behandelingen altijd gevuld met gezellige gesprekken. Je verlaat de behandeling met minder pijn en een goed humeur!

'Ik voelde me gelijk op mijn gemak'

Bij Roel voelde ik me gelijk op mijn gemak. Hij is deskundig en doeltreffend. Ik heb hem al aan meerdere vrienden aangeraden en roem hem om zijn ‘magische handen’. Een behandeling bij Roel is effectief voor lichaam én geest. De beste van de stad!

'Toffe en deskundige fysiotherapeut'

Hele toffe en deskundige fysiotherapeut. Ben op advies van mijn sportinstructeur gegaan met klachten die al jaren terugkwamen. Na 4 korte behandelingen helemaal weg. Ik kan het bijna niet geloven. Ik weer normaal voetballen en ijshockeyen… Heb nu al bijna zin in nieuwe blessures 🙂

'Bevlogen manueel therapeut'

Roel is een bevlogen manueel therapeut. Met een paar behandelingen heeft hij mij enorm geholpen met mijn schouder en nekklachten. Dus niet door blijven lopen maar snel een afspraak maken bij deze sympathieke en kundige therapeut.

'Van Roel word ik blij'

Van Roel word ik blij; na elke behandeling voel ik verlichting. Hij heeft een grote kennis van het lijf, mentale aspect en een groot arsenaal aan oefen- en behandeltechnieken.

'Ik hoop dat hij nog heel lang werkzaam is als fysio'

Ik loop al jaren bij Roel. Bij hem is mijn whiplash eindelijk adequaat behandeld en heb ik daar dan ook bijna geen last meer van. Heel af en toe moet er weer eens iets losgemaakt worden en dan is het heel prettig dat ik altijd heel snel bij hem terecht kan en dat het bijna altijd met een behandeling is opgelost. Het is de vriendelijkste fysio die ik ken en hij weet altijd nog precies wat het probleem is, ook al ben ik al weer jaren niet geweest. Ik ben ook wel eens met een andere klacht bij hem geweest en ook die was zo opgelost. Ik hoop dat hij nog heel lang werkzaam is als fysio.

'Hij is persoonlijk en professioneel. Hele fijne fysiotherapeut!'

Roel luistert goed naar je en vertaalt je klachten goed in de behandeling. Hij is persoonlijk en professioneel. Hele fijne fysiotherapeut!

'Hoe een manueel therapeut zou moeten zijn'

Roel is in mijn ogen wat een manueel therapeut zou moeten zijn. Hij luistert eerst goed, vraagt door en gebruikt dan uit zijn zeer ruime kennis en methodiek precies dat wat mij binnen enkele behandelingen van mijn pijn en immobiliteit af helpt. Fijn persoon, humor en rust. Ik kan hem aan iedereen aanbevelen en doe dat ook regelmatig.

'Wanneer hij van werkplek wisselt, ga ik met hem mee'

In de laatste tien jaar bezoek ik Roel en wanneer hij van werkplek wisselt, ga ik met hem mee. Niet alleen legt hij het probleem en de oplossing goed uit, hij heeft ook oog voor je levensstijl. Dit omvat ook je mentale staat zoals werkstress. Hij heeft een ongelofelijke kennis van fysiotherapie en daarbuiten.