8tracks icon Behance icon Blogger icon CodePen icon Delicious icon DeviantArt icon Dribbble icon Etsy icon Facebook icon Flickr icon Foursquare icon GitHub icon Google+ icon Instagram icon Last.fm icon LinkedIn icon Myspace icon PayPal icon Pinterest icon SoundCloud icon Stack Overflow icon StumbleUpon icon Tumblr icon Twitter icon Vimeo icon YouTube icon Yelp icon

Fysiotherapie

Als fysio-manueel therapeut kijk ik naar zowel het fysieke en mechanische probleem, als naar de omstandigheden waarin ze ontstaan zijn en zich voordoen.

Het totaalplaatje geeft niet alleen een indicatie waar de balans verdwenen is en problemen ontstaan zijn, het bepaalt ook hoe de problemen op te lossen en de balans weer te herstellen.



Wat kan ik voor jou kan betekenen?

Als fysiotherapeut ben je redelijk allround ten aanzien van fysieke klachten aan het zogenaamde steun- en bewegingsapparaat. Dat wil zeggen dat je met al je klachten die te maken hebben met houding en beweging bij me terecht kunt voor analyse, behandeling en advies.

Als manueel therapeut heb ik me gespecialiseerd in klachten van de gewrichten en voornamelijk in de wervelkolom. Een specifiek specialisatiegebied van mij is het stuitje, iets waar maar weinig therapeuten veel van af weten of iets mee kunnen. Als arbeidsfysiotherapeut heb ik expertise in arbeidsgerelateerde klachten en door mijn vele andere opleidingen en cursussen beschik ik over een breed arsenaal aan behandelingen. Zie beneden voor meer informatie.



Hoe gaat dat in zijn werk?

Ik werk momenteel als fysio-manueel therapeut binnen Sento in de Jordaan in Amsterdam.

De website van onze praktijk vind je via deze link.

Wil je graag een afspraak maken bij me, bel dan met onze frontdesk via 020 3301 444 en de baliemedewerker zoekt meteen met je voor een afspraak in mijn agenda op zo kort mogelijke termijn.



Waarom ik je kan helpen?

Door mijn ervaring en opleidingen. Ik ben al meer dan twintig jaar full-time aan het werk als fysiotherapeut en heb dat gedaan in binnen- en buitenland (negen maanden in Duitsland en vrijwilligersprojecten in Nepal, Peru, Colombia en India). Ik spreek vloeiend Nederlands, Engels en Duits en kan je ook in het Spaans helpen.

Een overzicht van mijn belangrijkste opleidingen:

  • Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam (1995-1999)
  • Manuele therapie Maitland Concept (2001-2005)
  • Arbeidsfysiotherapie aan de Saxion Hogeschool (2007)
  • McKenzie A en B (2013-2014)
  • Mulligan Concept A – B – C – behandeling bekken (2009-2010)
  • Medical taping (2013)
  • Behandeling van coccygodynie (2018-2019)
  • Mindfulnesstraining bij mensen met chronische pijn of stress aan de Hogeschool Leiden (2014)


Verder zijn er de reviews van andere patiënten die je een beeld kunnen geven van mij als therapeut. Beneden vind je een kleine selectie van de reviews op ZorgkaartNederland.nl, een onafhankelijke website voor gezondheidszorg medewerkers.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlWilbers, R.H.C. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Testimonials

'Niet alleen verstand van zaken heeft op het gebied van manuele fysiotherapie maar ook een meer holistische kijk op de mens en klacht'

Mijn ervaring met Roel Wilbers als behandelaar is zeer positief. Hij is vriendelijk, rustig en neemt ruim de tijd om de klacht door te spreken voordat hij zijn wijze van behandeling kiest. Mijn klachten (onderrug, bekken, schouder) zijn vaak na 1 behandeling al sterk verminderd en doorgaans na 2 behandelingen voor een lange tijd verdwenen. Wat mij persoonlijk aanspreekt is dat hij niet alleen verstand van zaken heeft op het gebied van manuele fysiotherapie maar ook een meer holistische kijk op de mens en klacht heeft. Een afspraak maken gaat telefonisch makkelijk en ik kan er tot nu toe altijd op zeer korte termijn terecht. Door positieve reviews op deze site over Roel heb ik anderhalf jaar geleden zelf de keuze gemaakt om bij hem een intake-afspraak te maken; en ik kan dat anderen ook echt aanbevelen.

'Je verlaat de behandeling met minder pijn en een goed humeur!'

Roel is by far de beste therapeut die ik in tijden heb gehad. Hij weet met de informatie die ik hem geef precies de juiste behandeling toe te passen, wat resulteert in minder rug- en nekpijn. Hij is professioneel en ontzettend vriendelijk. Tevens worden de behandelingen altijd gevuld met gezellige gesprekken. Je verlaat de behandeling met minder pijn en een goed humeur!

'Ik voelde me gelijk op mijn gemak'

Bij Roel voelde ik me gelijk op mijn gemak. Hij is deskundig en doeltreffend. Ik heb hem al aan meerdere vrienden aangeraden en roem hem om zijn ‘magische handen’. Een behandeling bij Roel is effectief voor lichaam én geest. De beste van de stad!

'Toffe en deskundige fysiotherapeut'

Hele toffe en deskundige fysiotherapeut. Ben op advies van mijn sportinstructeur gegaan met klachten die al jaren terugkwamen. Na 4 korte behandelingen helemaal weg. Ik kan het bijna niet geloven. Ik weer normaal voetballen en ijshockeyen… Heb nu al bijna zin in nieuwe blessures 🙂

'Bevlogen manueel therapeut'

Roel is een bevlogen manueel therapeut. Met een paar behandelingen heeft hij mij enorm geholpen met mijn schouder en nekklachten. Dus niet door blijven lopen maar snel een afspraak maken bij deze sympathieke en kundige therapeut.

'Van Roel word ik blij'

Van Roel word ik blij; na elke behandeling voel ik verlichting. Hij heeft een grote kennis van het lijf, mentale aspect en een groot arsenaal aan oefen- en behandeltechnieken.

'Ik hoop dat hij nog heel lang werkzaam is als fysio'

Ik loop al jaren bij Roel. Bij hem is mijn whiplash eindelijk adequaat behandeld en heb ik daar dan ook bijna geen last meer van. Heel af en toe moet er weer eens iets losgemaakt worden en dan is het heel prettig dat ik altijd heel snel bij hem terecht kan en dat het bijna altijd met een behandeling is opgelost. Het is de vriendelijkste fysio die ik ken en hij weet altijd nog precies wat het probleem is, ook al ben ik al weer jaren niet geweest. Ik ben ook wel eens met een andere klacht bij hem geweest en ook die was zo opgelost. Ik hoop dat hij nog heel lang werkzaam is als fysio.

'Hij is persoonlijk en professioneel. Hele fijne fysiotherapeut!'

Roel luistert goed naar je en vertaalt je klachten goed in de behandeling. Hij is persoonlijk en professioneel. Hele fijne fysiotherapeut!

'Hoe een manueel therapeut zou moeten zijn'

Roel is in mijn ogen wat een manueel therapeut zou moeten zijn. Hij luistert eerst goed, vraagt door en gebruikt dan uit zijn zeer ruime kennis en methodiek precies dat wat mij binnen enkele behandelingen van mijn pijn en immobiliteit af helpt. Fijn persoon, humor en rust. Ik kan hem aan iedereen aanbevelen en doe dat ook regelmatig.

'Wanneer hij van werkplek wisselt, ga ik met hem mee'

In de laatste tien jaar bezoek ik Roel en wanneer hij van werkplek wisselt, ga ik met hem mee. Niet alleen legt hij het probleem en de oplossing goed uit, hij heeft ook oog voor je levensstijl. Dit omvat ook je mentale staat zoals werkstress. Hij heeft een ongelofelijke kennis van fysiotherapie en daarbuiten.