8tracks icon Behance icon Blogger icon CodePen icon Delicious icon DeviantArt icon Dribbble icon Etsy icon Facebook icon Flickr icon Foursquare icon GitHub icon Google+ icon Instagram icon Last.fm icon LinkedIn icon Myspace icon PayPal icon Pinterest icon SoundCloud icon Stack Overflow icon StumbleUpon icon Tumblr icon Twitter icon Vimeo icon YouTube icon Yelp icon

Roel Wilbers

 • - Coaching
 • - Training
 • - Fysio

Trainingen

De ontwikkelingen gaan zo snel in de maatschappij, dat het vaak moeilijk is up-to-date en bij te blijven. Trainingen zorgen ervoor snel up-to-date te zijn over het onderwerp waar de kennis en kunde gezocht wordt. Het maakt mensen bewuster en zelfstandiger en zorgt ervoor dat ze sneller bij kunnen sturen als er uitdagingen voorbij komen of er problemen dreigen te ontstaan.

Door de jaren heen heb ik honderden trainingen voor verschillende doelgroepen gegeven en meerdere trainingen over diverse onderwerpen ontwikkeld.

Klik hier voor meer over training in deze specialisatiegebieden:Wat kan ik voor jou betekenen?

De trainingen die ik verzorg gaan over de dingen waarover ik gepassioneerd ben en komen voornamelijk samen onder de noemer welzijn, zowel fysiek als mentaal. Het geven van trainingen vind ik een van de leukste dingen om te doen. Ik hoor vaak terug dat mensen dat merken en ik vind het leuk om te horen uiteraard dat mijn enthousiasme en energie over iets ook zo overkomt.

Ik verzorg trainingen voor zowel particulieren, onderwijsinstellingen als het bedrijfsleven over uiteenlopende onderwerpen. Enkele van de trainingen die ik de laatste tijd ontwikkeld en gegeven heb zijn:

Fysiek welzijn

 • Klachtenvrij werken met beeldschermen
 • Tiltraining voor magazijnmedewerkers
 • Klachtenvrij werken in de buitendienst voor groenwerkers van de gemeente
 • Werken met je energie niveau
 • Een introductie in meditatie en ademwerk
 • Adem je gezond en sterk

Metaal welzijn

 • Mentale gezondheid in deze drukke en veeleisende tijden
 • Omgaan met stress (gericht op individuen, studenten of het bedrijfsleven)
 • Leren mediteren
 • Een introductie in meditatie en ademwerk
 • Werken met je energie niveau
 • De kracht van intuïtie
 • Optimaliseer je productiviteit en prestaties van je brein
 • Verbeter je relatie met je smartphone

Elke training wordt aangepast op de doelgroep en is actueel en waar kan onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek. Net zoals een individuele coaching is een training maatwerk voor de klant, dus binnen elke andere setting is ook de training weer net even anders.

Mijn trainingen kenmerken zich door hun toegankelijkheid en toepasbaarheid in de praktijk. Laagdrempelige en toegankelijke inhoud is in mijn ogen de basis van elke training. Of in de woorden van Albert Einstein: ‘if you can’t explain it simple way, you don’t master or know it wel enough‘. Daarbij is interactiviteit en ruimte voor de specifieke problemen waar de deelnemers tegen aan lopen een belangrijk onderdeel. Als ik met experts op een bepaald gebied werk, ben ik altijd open en nieuwsgierig naar hun mening en feedback en heb ik niet de neiging hen te willen vertellen hoe ik denk dat ze zouden moeten werken. De trainingen zijn gericht, diepgaand en tegelijkertijd ontspannen en luchtig van aard.

Omdat ik een brede achtergrond heb op zowel mentaal als fysiek welzijn, ontwikkel ik ook trainingen op verzoek. Is er een onderwerp waar je een training over zoekt voor een groep mensen, zoals de afdeling binnen je werk? Laat het me weten en ik ga kijken wat ik voor je kan doen.


Tarieven

De duur van de trainingen is zoals gezegd, in overleg met de aanvrager ervan en naar wens in te vullen.

De duur bepaalt ook de bijdrage. Om echt een duidelijk beeld en meerwaarde te kunnen bieden, is een training doorgaans twee uur. De kosten hiervoor zijn €699,- exclusief BTW.

Ook zijn er trainingen mogelijk van een uur (€499,-), anderhalf uur (€599,-), drie uur (€899,-) of vier uur (€999,-). De genoemde tarieven zijn voor het bedrijfsleven exclusief BTW. Ik verzorg ook complete dag programma’s met meerdere workshops en voor meer informatie daarover kan ingewonnen worden door me een bericht te sturen met de specifieke wensen.

Bovenstaande geldt voor groepen tot max. 40 mensen. Voor grotere groepen zijn de tarieven op aanvraag.

Als de training plaatsvindt in Amsterdam, reken ik geen reiskosten.

Mocht je een niet bedrijfsgerelateerde training willen boeken, neem even contact op over de tarieven.


Hoe gaat dat in zijn werk?

Laat me weten wat je zoekt en ik ga zorgen voor een training op maat. De meeste trainingen zijn een sessie en de duur van de training kan in overleg worden vastgesteld. Dat kan variëren van een uur tot een complete dag.

Voor particulieren verzorg ik vaak de trainingslocatie. Vaak is dat in de Jordaan, maar het is ook mogelijk op een andere locatie als dat handiger is. De bedrijfstrainingen zijn doorgaans op locatie en meer dan een rustige ruimte met presentatie apparatuur heb ik niet nodig. Het is ook mogelijk de training op een externe locatie te verzorgen uiteraard.Waarom ik je kan helpen?

Door mijn ervaring, opleidingen en brede interesse ben ik in staat inhoudelijk goede trainingen in elkaar te zetten die toegankelijk zijn en op een heldere, gestructureerde en als het even kan luchtige manier gebracht worden. 

Voor het fysieke welzijn kan ik rusten op mijn scholing als arbeidsfysiotherapeut en ruime ervaring van het werken in bedrijven. Ook op het gebied van trainingen voor het mentale welzijn heb ik de laatste jaren ruime ervaring opgebouwd en alleen al honderden mensen in mijn meditatietrainingen gehad, evenals honderden studenten in mijn trainingen over stressmanagement. Beneden de ervaring van een paar mensen die mijn trainingen hebben bijgewoond.

Testimonials

Niels (40) uit Vinkeveen

Eigenaar praktijk voor fysiotherapie en ondernemer

Tijdens Roels cursussen en workshops die ik gevolgd heb weet hij telkens weer een ontspannen, veilige en open sfeer te creëren. Wat me vooral aansprak is de heldere en concrete aanpak waarin hij de essentie van meditatie helder en concreet weet neer te zetten, waarbij hij zijn uitleg regelmatig onderbouwt met verwijzingen naar wetenschappelijk onderzoek.

Simone (25) uit Zurich

Fysiotherapeut en danser

Een workshop met Roel is niet alleen maar leren over meditatie, hij geeft je de tools om dat wat je leert praktisch te implementeren in je leven. Na mijn eerste workshop werd mijn leven anders dan voorheen en het is nog steeds beter dan het was. Hij heeft een unieke manier van les geven en uitleggen, erg helder, begrijpelijk en toegankelijk voor de meest uiteenlopende soorten mensen.

Roos (22) uit Amsterdam

Student Gezondheidswetenschappen

Ik heb een workshop over mentale gezondheid en stress management bij Roel gevolgd en het was echt heel fijn! Ik werd weer duidelijk met de neus op de feiten gedrukt. Naast informatie kregen we ook veel praktische tips en leerden we ademhalingstechnieken om echt handvatten te krijgen in het dagelijks leven. Ik kan er weer tegenaan! Ik kom waarschijnlijk nog wel een keer terug voor een andere training 😉

Pauline (41) uit Amsterdam

Public speaker

De meditatietrainingen van Roel zijn een bijzondere ervaring met zijn duidelijk voelbare professionele voorbereiding, ervaring en expertise. Door mijn eigen jarenlange meditatietrainingen -retreats en -ervaring kan ik zeggen: ‘Roel weet waar hij het over heeft en ‘walks his talk!’ Ik kan iedereen die begeleiding in in meditatie zoekt aanraden bij Roel langs te gaan!

Sander (21) uit Amsterdam

Student International Business & Management Studies

Dankzij de training Stress Management van Roel heb ik nieuwe inzichten gekregen in hoe ik het beste met bepaalde situaties om kan gaan en heb ik technieken geleerd die mij kunnen helpen weer mijn rust te pakken tijdens stressvolle periodes. Ik was blij verrast met het resultaat en vond het een mega interessante en leerzame workshop. Ook werden mijn vragen daarna uitgebreid beantwoord.