8tracks icon Behance icon Blogger icon CodePen icon Delicious icon DeviantArt icon Dribbble icon Etsy icon Facebook icon Flickr icon Foursquare icon GitHub icon Google+ icon Instagram icon Last.fm icon LinkedIn icon Myspace icon PayPal icon Pinterest icon SoundCloud icon Stack Overflow icon StumbleUpon icon Tumblr icon Twitter icon Vimeo icon YouTube icon Yelp icon

Roel Wilbers

  • - Coaching
  • - Training
  • - Fysio

Over Roel

Leuk je te ontmoeten!

Voor degene die me nog niet kennen of iets meer over mijn achtergrond willen weten; mijn naam is Roel en ik werk als fysio-manueel therapeut in loondienst, heb bedrijven in meditatietraining, coaching en arbo advies en ik ben auteur en geef lezingen en trainingen.

Mijn professionele pad is begonnen met de focus op de fysieke mens. In 1999 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam en zes jaar later als manueel therapeut en in die hoedanigheid (met veel cursussen en opleiding daarna) werk ik alweer meer dan twintig jaar fulltime in de praktijk met mensen met fysieke problemen. Ook kom ik al meer dan 15 jaar als arbeidsfysiotherapeut over de vloer bij bedrijven om werkplekken aan te passen en trainingen te geven over optimale arbeidsomstandigheden.

Door de jaren heen ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de breedte als het aankomt op gezondheid. Naast veel gelezen te hebben over voeding, ben ik met name de mentale zijde van het spectrum gaan onderzoeken. Ik heb veel boeken gelezen over de werking van de geest en persoonlijke ontwikkeling, heb meerdere trajecten doorlopen op het gebied van coaching en ben jarenlang enthousiast in het boeddhisme gedoken.

Alles wat op mijn pad kwam over de werking van de menselijke geest heb ik tot me genomen en dat heeft geleid tot veel kennis. Mijn verdieping ging echter verder dan alleen theorie. Mijn hobby reizen heeft me langs meer dan veertig landen gebracht, in voornamelijk Zuid-Amerika en Azië, waar ik in meerdere landen ook in verschillende vrijwilligersprojecten gewerkt heb. Daardoor en door mijn contacten in het boeddhisme, ben ik in op veel plekken voornamelijk onder de locals geweest en heb ik meerdere culturen van dichtbij mogen leren kennen. Ook in Nederland heb ik gewerkt als vrijwilliger en in die hoedanigheid vier jaar lang wekelijks acht uur in een hospice gewerkt met mensen in het laatste stukje van hun leven. Daarnaast heb ik duizenden uren op een meditatiekussen doorgebracht, zowel thuis als op cursussen als op retreats in binnen- en buitenland.

Dit alles heeft me een bredere kijk gegeven op hoe de mens functioneert en dan voornamelijk in de meest optimale vorm. Het heeft er ook toe geleid dat ik naast mijn werk als fysiotherapeut, mensen op een bredere manier ben gaan ondersteunen. Allereerst door mijn bedrijf in meditatietrainingen, later door een-op-een coaching en trainingen in het bedrijfsleven en voor studenten. Ook heb ik in 2016 mijn eerste boek uitgebracht en er gaan er nog meerdere volgen. Last but not least, leer ik heel veel van mijn jonge dochter, die met de natuurlijke aanwezigheid van een kind een heel goede leermeester is in mindfulness voor papa.

Ik ben dankbaar voor al de leraren die ik heb ontmoet en mee heb mogen werken door de jaren heen. Zowel degene op de podia of voor de groep waarin ik zat, als de mensen die ik op mijn reizen, in het dagelijks leven of als patiënt/cliënt ontmoet heb. Zij zijn het die me de vaardigheden en inzichten hebben gegeven die ik nu gebruik in mijn werkzaamheden.

Of het nu gaat om het wat meer technische werk aan een lichaam of binnen een bedrijf, het leren werken met de geest door middel van meditatie, het omgaan met life issues via coaching of het leren van de ins en outs van een bepaald onderwerp via mijn trainingen of boeken, ik help je graag op weg.

Als je geïnteresseerd bent in meer over mijn pad, ik was in 2018 te gast in de podcast van Ferdinand Lie en je kunt naar dit interview luisteren door op de afbeelding te klikken.

Wil je liever de video? Je vindt hem hier: