8tracks icon Behance icon Blogger icon CodePen icon Delicious icon DeviantArt icon Dribbble icon Etsy icon Facebook icon Flickr icon Foursquare icon GitHub icon Google+ icon Instagram icon Last.fm icon LinkedIn icon Myspace icon PayPal icon Pinterest icon SoundCloud icon Stack Overflow icon StumbleUpon icon Tumblr icon Twitter icon Vimeo icon YouTube icon Yelp icon

Roel Wilbers

  • - Coaching
  • - Training
  • - Fysio

Behandeling van stuitklachten

Stuitklachten, ook wel coccygodynie genoemd, is een aandoening die voor veel pijn en sterke beperkingen in het dagelijks functioneren kan zorgen. Waar het overgrote deel van de artsen en therapeuten er niet veel mee kan en zelfs niet eens weet dat er een behandeling voor is (waaronder ik er een was voor het grootste deel van mijn carrière), zijn ze vaak heel goed behandelbaar.

Zo’n 80% van de mensen die ik zie gaat na vaak maar een kort behandeltraject, klachtenvrij de deur uit.

Wil je meer weten, klik dan op deze knop voor mijn website over stuitpijn en de behandeling ervan.


Via onderstaande knop vind je een artikel in het Algemeen Dagblad (ook verschenen in Belgische dagblad Het Laatste Nieuws) van juni 2023 over stuitklachten.


Testimonials

uit Zorgkaart Nederland 01/12/2022

Al jaren kon ik door stuit klachten niet normaal zitten. Na een paar keer hulp te hebben gevraagd aan de huisarts, dacht ik dat er weinig anders opzat dan mijn “uitstekende” stuit te accepteren of een enge operatie te ondergaan. Totdat ik werd doorverwezen naar Roel. Een klacht die hij meteen begreep, mij goed betrok in wat hij zag en hoe hij het geheel pijnloos met een kleine beweging ging oplossen. Na 15 minuten stond ik buiten, verlost door één simpele en geheel pijnloze behandeling. Een verademing!

uit Zorgkaart Nederland 9/2/2022

Al jaren last van mijn onder rug en stuitje, waarbij ik al meerdere fysiotherapeuten of chiropractoren hebben gekeken of door ben behandeld. Roel heeft op de eerste afspraak de juiste diagnose gemaakt, waarna na al 3 behandelingen de klachten zijn verdwenen. Dit was boven alle verwachtingen. Ik dacht dat ik de pijn moest accepteren maar bleek dus redelijk eenvoudig op te lossen. Vakmanschap en behandelingen met een prettige sfeer.

uit Zorgkaart Nederland 28/3/2022

Na ruim een jaar pijn van mijn stuitje vooral bij te lang zitten, kwam ik 4 maanden geleden terecht bij Roel. Al na 1 behandeling kon ik weer zitten en was ik voor 70% van mijn klachten af! Nu een aantal (pijnloze) behandelingen verder met fijne en duidelijke communicatie ben ik vd pijn verlost. Ik ben zeer tevreden en super blij!

uit Zorgkaart Nederland 6/11/2021

Na een val op de ijsbaan heb ik ruim driekwart jaar rondgelopen met aanhoudende klachten aan mijn stuitje. Via via kwam ik bij Roel Wilbers terecht. Waar mijn huisarts me vertelde dat er aan stuitklachten eigenlijk niets te doen is, heeft Roel mij in een paar behandelingen enorm geholpen. Al na de eerste behandeling had ik aanzienlijk minder pijn aan mijn stuitje. Daarnaast een enorm aardige en prettige persoon. Stuitklachten? Niet mee blijven lopen, er is weldegelijk iets aan te doen!

uit Zorgkaart Nederland 7/5/2021

Behandeling van stuit klachten. Ik kreeg tip om Roel hiervoor te benaderen, iets waar ik dankbaar voor ben. Uiterst professionele en adequate behandeling. Na eerst enige vragen over hoe de pijn tot stand is gekomen had hij binnen een mum van tijd door hoe het kwam. En tevens hoe hij dit direct kon herstellen. Ik was onder de indruk en voelde direct verlichting. Snel werd de pijn minder en amper twee dagen later voelde stuitje weer als vanouds. Top. Met vriendelijke groet, Tim

uit Zorgkaart Nederland 01/08/2023

Heb ruim 3 jaar lang met stuitklachten gelopen. Na lang zoeken uiteindelijk via het internet deze fantastische fysiotherapeut gevonden. Na 1 behandeling was het een wereld van verschil normale dagelijkse dingen waren niet meer pijnlijk. Ik twijfelde zelf omdat ik al zoveel meer kon om nog een 2e behandeling te nemen maar ben blij dat ik dit na goed overleg van hoe en wat toch heb gedaan. Ben helemaal pijnvrij ook met verre stukken wandelen/ fietsen of veel zwaar tilwerk. Roel wilbers is goed bereikbaar en kan je vlot helpen, ook de uitleg van wat hij gaat doen, wat hij opmerkt en heeft gedaan en dat hij graag van jou hoort wat je bevindingen zijn is een heel prettig verloop van zijn behandeling. (Mijn stuitje was na 2 behandelingen weer helemaal recht gezet!)

uit Zorgkaart Nederland 5/5/2021

De behandelaar waar ik al heel lang naar op zoek was! Niet alleen heeft hij me verrassend snel van mijn lang aanwezige stuitklachten af geholpen, hij heeft me ook een bredere verklaring kunnen geven over het ontstaan en aanblijven van mijn klachten. Hij kijkt verder dan alleen de westerse benadering en juist dat heeft me heel veel inzicht gegeven. Dank je wel Roel!

uit Zorgkaart Nederland 24/3/2021

Heel erg goede en deskundige therapeut. Hij heeft me behandeld voor stuitklachten en voelde de klacht en de sfeer ervan uitstekend aan. Hij luistert goed en kijkt breder dan alleen het mechanische en handelt er effectief en adequaat naar. Binnen drie keer was ik klachtenvrij. Ik ben heel erg tevreden over Roel en kan hem van harte aan iedereen aanbevelen!

uit Zorgkaart Nederland 2/4/2020

Ik ben met klachten en pijn aan mijn stuitje naar Roel gegaan. Na de eerste behandeling waren mijn klachten al aanzienlijk afgenomen en had ik geen pijn meer. Na de tweede behandeling was ik volledig klachtenvrij. Roel is een van de weinige fysiotherapeuten die het stuitje via een uitwendig methode recht kan zetten. Naast zijn snelle en effectieve behandeling is het een fijne en vriendelijke therapeut.

uit Zorgkaart Nederland 29/7/2019

Ik kwam bij Roel Wilbers terecht voor (spontane) stuitklachten omdat hij hierin gespecialiseerd is. Ik ben erg tevreden met de behandeling en Roel luistert goed naar wat je zegt – en tevens naar wat je lichaam (in pijn) aangeeft. De stuitklachten werden na elke behandeling aanzienlijk minder. Hij is naast een professionele en kundige fysiotherapeut ook erg meedenkend, empathisch en fijn in contact; ik kan hem dan ook zeer zeker aanraden!

 

uit Zorgkaart Nederland 21/12/2018

Roel heeft de klachten aan mijn stuitje heel goed verholpen en is behalve een hele goede fysio ook een ontzettend fijn mens!