8tracks icon Behance icon Blogger icon CodePen icon Delicious icon DeviantArt icon Dribbble icon Etsy icon Facebook icon Flickr icon Foursquare icon GitHub icon Google+ icon Instagram icon Last.fm icon LinkedIn icon Myspace icon PayPal icon Pinterest icon SoundCloud icon Stack Overflow icon StumbleUpon icon Tumblr icon Twitter icon Vimeo icon YouTube icon Yelp icon

Roel Wilbers

  • - Coaching
  • - Training
  • - Fysio

Ademhaling en slaap

Slaap is een groot topic tegenwoordig, zowel voor mensen als voor de maatschappij. Er ontstaan veel problemen door slaapproblematiek voor de de gezondheid, de gezondheidszorg, het functioneren en het prestatievermogen. Dat slaapproblematiek leidt tot meer fouten door artsen, verenigt de drie, maar elk van de facetten is ook afzonderlijk duidelijk zichtbaar.

In aflevering 85 van mijn podcast Meditatie Amsterdam ga ik dieper in op de ins en outs over slapen en slaapproblematie. Je vindt deze en de links naar de podcast platformen waar hij ook te beluisteren is, via onderstaande knop:
Het bewust sturen van je ademhaling kan kan je sterk helpen om beter te slapen. Allereerst om meer rust in je systeem te brengen. De snelste manier je toestand te veranderen in je lichaam en geest, is via je lichaamsfysiologie. De adem is daarbij een sterk middel omdat het intapt op de diepste delen van je brein en zenuwstelsel; je reptielenbrein en autonome zenuwstelsel, en daarom effectief en razendsnel werkt.

Wil je daar meer over weten? Via onderstaande knop vind je een opname van de workshop die ik daarover gegeven heb aan de Vrije Universiteit in Amsterdam:
Wil je graag een begeleidende audio die je aan het eind van de dag naar de slaap begeleid? Ook daar heb ik wat voor je. Ik heb een oefening opgenomen die ook te horen is aan het eind van de bovengenoemde podcast aflevering. Deze is echter ook los te beluisteren en via deze knop vind je die audio:
Mocht je structureler aan je rust en slaapvermogen willen werken, dan ben je meer dan welkom aan te sluiten bij mijn breathclasses (elke maandag) of meditatie avonden (elke donderdag). Beide starten om 20:30u, zijn geschikt voor beginners als gevorderden en zijn online. Meer info vind je hier: